РУС | ENG

Նոր Տեսականի

Առողջություն

Թթվասեր

Թթվասերը պատրաստում են պաստերացրած և սառեցրած սերուցքը կաթնաթթվային բակտերիաներով թթվեցնելով: Թթվասերը արերար ազդեցություն է ունենում աղեստամոքսային համակարգի գործունեության վրա, դյուրամարս է և սննդարար: Դա է պատճառը, որ թթվասերը խորհուրդ է տրվում մարսողության բարելավման համար:

Կարդալ ավելին

Կաթի Սերուցք

Սերուցքը բարձր յուղայնության կաթնամթերք է, որը ստանում են կաթի զտմամբ: Սերուցքով պատրաստում են տարբեր ուտեստներ, առավել հաճախ՝ քաղցր կերակրատեսակներ և ըմպելիքներ: Օգտագործում են նաև որպես բուժական սնունդ:Սերուցքը խնոցիով հարելով կարելի է ստանալ կարագ և թան:

Կարդալ ավելին

Կաթ

Կաթն արտակարգ արժեքավոր սննդամթերք է: Այն սպիտակ կամ դեղնավուն երանգով, աննշան քաղցրությամբ հեղուկ է: Նրա մեջ կան մարդուն անհրաժեշտ սպիտակուցները, ճարպերը, ածխաջրերը, հանքային նյութերը և գրեթե բոլոր վիտամինները: Կաթից պատրաստում են կարագ, պանիր, մածուն և կաթնաթթվային այլ մթերքներ, պաղպաղակ:

Կարդալ ավելին

Կաթնաշոռ

Կաթնաշոռը պատրաստում են` անարատ կամ պաստերացրած կաթը թթվեցնելով և շիճուկը հեռացնելով: Կաթնաշոռը լինում է յուղալի, կիսայուղալի և յուղազերծված: Կաթնաշոռի սպիտակուցում պարունակվում են օրգանիզմին անհրաժեշտ ամինաթթուներ, որոնց շնորհիվ այն բացառիկ արժեքավոր սննդամթերք է:

Կարդալ ավելին