РУС | ENG

Առողջություն /

Կաթի Սերուցք

Կաթի Սերուցք



Սերուցքը բարձր յուղայնության կաթնամթերք է, որը ստանում են կաթի զտմամբ:
Սերուցքով պատրաստում են տարբեր ուտեստներ, առավել հաճախ՝ քաղցր կերակրատեսակներ և ըմպելիքներ: Օգտագործում են նաև որպես բուժական սնունդ: Սերուցքը խնոցիով հարելով կարելի է ստանալ կարագ և թան:
Սերուցքն օգտագործում են նաև դիմակների պատրստման մեջ,որոնք շատ մեծ սնուցեղ ազդեցություն ունեն: Հարուստ է A, B, E վիտամիններով:
Սերուցքն ունի ինչպես հարուստ վիտամիններ այնպես էլ բարձր յուղայնություն և էներգետիկ արժեք: